LA SPORT

Fă mușchi de Captain Planet!

O viață mai sustenabilă ține de sănătatea personală și  de starea de bine la fel de mult ca de protecția mediului înconjurător. Calitatea decentă a aerului, activitatea fizică adecvată și somnul bun sunt câțiva dintre factorii cruciali la care ar trebui să te gândești dacă vrei să te îngrijești cum trebuie. Ne preocupă sănătatea noastră, facem sport și avem grijă de corpul nostru. Toate acestea nu sunt însă suficiente dacă mediul în care trăim este unul bolnav, poluat.

iStock-1182436440.jpg
 

”Conexiunea cu natura este  un sport de contact”

Scott D Sampson

 

Cum poți avea grijă de planetă în timp ce ești activ?

•     Adu-ți propria sticlă cu apă la sală și reumple-o ori de câte ori este nevoie în loc să folosești pahare de unică folosință sau să cumperi altă sticlă cu apă.
•     Folosește un singur prosop, chiar dacă ai nenumărate la dispoziție. Sau chiar și mai bine, adu-ți propriul prosop de acasă.
•     După antrenament, fă un duș mai scurt.
•     Achiziționează echipamente sportive din materiale reciclate sau durabile.
•     Alege să faci sport în  aer liber ori de câte ori ai ocazia. Tenis, jogging, yoga sunt doar câteva dintre alternativele de mișcare în aer liber.
•     În natură nu sunt lumini aprinse, aparate de aer condiționat și televizoare pornite la fel ca într-o sală de sport.

 
Depositphotos_166009610_xl-2015.jpg

BINE DE ȘTIUT!

•     Consumul de energie al unei săli de sport pentru a menține în funcțiune aparatele de fitness este foarte mare, de aceea unele centre de sănătate au găsit soluția de a instala echipamente care își produc singure energia, prin stocarea energiei cinetice produse de aparate precum benzile de alergare.
•     Casa Cadbury este prima sală de sport din lume care colectează energia generată de membrii  săi. Astfel, 100W pe oră sunt returnați în sursa de alimentare a clădirii, iar banda de alergare folosește cu 30% mai puțină energie electrică, generând puterea necesară pentru afișajul aparatului.