iStock-498363387.jpg

ORGANIZAREA UNEI PETRECERI

Let’s get this eco party started!

Obsesia pentru consumerism, mai ales când este vorba  de o petrecere, tacâmurile de unică folosință, deșeurile alimentare și mulțimea ambalajelor care rămân în urmă după doar câteva ore de distracție, transformă orice petrecere într-o “mică bombă ecologică”.
Este o realitate care ne întristează, însă soluția nu este de a renunța la serbările care ne aduc atâta bucurie, ci de a planifica mai bine lucrurile și de a fi mai responsabili.

 

”Există doar o singură planetă. Și este în grija noastră. Pentru prima dată în istoria umanității, pentru prima dată în 500 de milioane de ani, o singură specie are viitorul în mâinile sale.”

David Attenborough

 

Cum ne distrăm fără să stricăm?

  • ​Renunță la decorurile cu baloane și bannere de unică folosință! Decorează masa cu petale de flori în loc de confetti și creează-ți propriul banner din hârtie reciclată sau pânză, pe care să-l reutilizezi an de an.

  • Folosește lămpi solare dacă este o petrecere în grădină! Lumina de ambient va fi mult mai plăcută, iar mediul îți va fi recunoscător.

  • Trimite invitațiile în format digital și anunță-ți prietenii că organizezi o petrecere ecologică. Îi va ajuta să înțeleagă alegerile netradiționale pe care le vei face în acest sens.

  • Gândește un meniu în care să predomine produsele vegetariene sau vegane și aprovizionează-te de la producători locali. Vei economisi combustibil și vei  ajuta economia locală.

  • Renunță la tacâmurile și vesela de unică folosință! Utilizează-le pe cele tradiționale sau realizează un meniu ce poate fi servit cu mâna!

  • Nu ai reușit să apreciezi prea bine cantitatea de mâncare necesară și ai făcut prea multe pregătiri? Congelează mâncarea rămasă și consum-o zilele următoare sau oferă invitaților câte un pachețel la plecarea acasă! Resturile pot fi oferite celor care au căței.

 
AdobeStock_219121489.jpeg

BINE DE ȘTIUT!

  • ​Aceste lecții de durabilitate pe care le vei oferi invitaților tăi sau copilului a cărui zi o serbezi, sunt cel mai bun cadou pe termen lung pe care l-ai putea face.

  • Pentru o invitație cu adevărat memorabilă te poți inspira de la Botanical Paperworks. Aceste invitații sunt tipărite pe plicuri cu semințe de flori, așa că după ce invitații au observat locația și detaliile petrecerii, aceștia pot planta invitația direct în sol și pot urmări cum cresc în timp florile.